Αιμοκάθαρση στην Ελλάδα: Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι παράγοντας κινδύνου για εκδήλωση νεφρικής νόσου, όμως αυτό το γνωρίζει μόνο ο ένας στους δέκα διαβητικούς. Στον γενικό πληθυσμό, το ποσοστό όσων γνωρίζουν αυτή τη σχέση είναι σημαντικά μικρότερο. Η βλάβη των νεφρών από τον σακχαρώδη διαβήτη ονομάζεται διαβητική νεφροπάθεια και είναι μια από τις σοβαρότερες και συχνότερες επιπλοκές της νόσου.

 

Στις ΗΠΑ αλλά και σε αρκετές χώρες της Ευρώπης, ο σακχαρώδης διαβήτης είναι πλέον η συχνότερη αιτία που οδηγεί σε νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου καθώς υπολογίζεται ότι το 40% των ασθενών που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση είναι διαβητικοί. Στη χώρα μας το 30% των αιμοκαθαιρομένων ασθενών πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη, ποσοστό που δείχνει ανησυχητική αύξηση τα τελευταία χρόνια.

 

Οι προβλέψεις είναι οδυνηρές: περίπου 30% των διαβητικών (τύπου I και II) θα εμφανίσουν διαβητική νεφροπάθεια, και από αυτούς περίπου οι μισοί θα φτάσουν σε τελικό στάδιο νεφρικής ανεπάρκειας (οι υπόλοιποι θα έχουν καταλήξει από άλλες επιπλοκές της νόσου).

Σύγχρονα Μηχανήματα

Yψηλό Aίσθημα Eυθύνης

Υπερσύγχρονες Εγκαταστάσεις

Κέντρο Αιμοκάθαρσης

Επικοινωνήστε μαζί μας.

Ραντεβου εδω
Ώρες Λειτουργίας
Ωράριο Λειτουργίας 6.00 - 20.00
Σάββατο 06:00 - 20:00
Κυριακή κλειστά
Συνεδρίες της αιμοκάθαρσης πρωί, μεσημέρι, βράδυ
Foto

Οι θεμελιώδεις αξίες της Μονάδας Χρόνιας Αιμοκάθαρσης "Νεφρολογική Θεσσαλονίκης" περιστρέφονται γύρω από τη φροντίδα των ασθενών μας, που είναι η κύρια εργασία των επαγγελματιών που απαρτίζουν την κλινική μας. Η ταυτότητά μας βασίζεται σε:

Foto

Μεγάλη ποικιλία βελονών (fistula needles) για ανώδυνη παρακέντηση.

Προσφέρουμε μια σειρά από σύγχρονα φίλτρα αιμοκάθαρσης, ώστε να ανταποκριθούν στις ειδικές απαιτήσεις των διαφόρων θεραπειών και τις ατομικές ανάγκες των ασθενών. Εργαστήριο για επείγουσες αιματολογικές και μικροβιολογικές εξετάσεις αλλά και σύμβαση με Διαγνωστικά Κέντρα (μηνιαίος έλεγχος και ότι άλλο κριθεί αναγκαίο από τους ιατρούς).

H Μονάδα Χρόνιας Αιμοκάθαρσης "ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε.", έχει πιστοποιηθεί και εφαρμόζει Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας κατά τις απαιτήσεις του προτύπου ΕΛΟΤ EN ISO 9001:2008, από τον διεθνή φορέα πιστοποίησης: "ΤUV HELLAS (TUV NORD) A.E.".

Εκπληρώνουμε τις υποσχέσεις μας.

Προσωπικό από αφοσιωμένους επαγγελματίες σας παρέχουν άμεση ανταπόκριση και μέριμνα.

Άνετες εγκαταστάσεις

Ξεχωριστές μονάδες για τους ασθενείς με ηπατίτιδα C + & και για τους ασθενείς με ηπατίτιδα Β +.

Προηγμένες εγκαταστάσεις

Διατίθεται µία ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα αιμοκάθαρσης VΙΡ

Υπηρεσίες Μεταφοράς

Η μονάδα διαθέτει σύγχρονο ιδιόκτητο ασθενοφόρο για έκτακτες ανάγκες και δωρεάν Parking.

Συμβεβλημένο με ΕΟΠΥΥ

Συμβάσεις με όλους τους ασφαλιστικούς οργανισμούς

Εξειδικευμένα μηχανήματα αιμοκάθαρσης

Στεγάζονται (30) τριάντα υπερσύγχρονα μηχανήματα αιμοκάθαρσης