• 11
  • Ιουλ
Foto

Διακοπές και Αιμοκάθαρση: Ο ιατρικός τουρισμός κερδίζει έδαφος και στην Ελλάδα.

Ο ιατρικός τουρισμός επεκτείνεται με γοργούς ρυθμούς σε ολόκληρη την Ευρώπη και είναι χαρακτηριστικό ότι τουριστικά γραφεία ασχολούνται αποκλειστικά με τη διακίνηση ασθενών - τουριστών. Υπάρχει πολύ μεγάλη ζήτηση για να μπορέσει να εξυπηρετηθεί αυτή η κοινωνική ομάδα. Όλα τα αντίστοιχα Κέντρα αιμοκάθαρσης είναι «δικτυωμένα» μεταξύ τους. Ενδεικτικό της ζήτησης που υπάρχει είναι ότι μόνο οι 1.500 αλλοδαποί ασθενείς που έχουν φιλοξενηθεί τα τρία τελευταία χρόνια σε κέντρο νεφρολογικής κλινικής που έχουν πραγματοποιήσει κατά μέσο όρο 11 διανυκτερεύσεις ο καθένας, ενώ οι περισσότεροι έρχονται τουλάχιστον με δύο συνοδούς. Μέσα σε τρία χρόνια, δηλαδή, έχουν καταγραφεί περισσότερες από 36.000 διανυκτερεύσεις μέσω του ιατρικού τουρισμού, ενώ, όπως επισημαίνεται, οι νεφροπαθείς προτιμούν να ταξιδεύουν την άνοιξη και το φθινόπωρο, λόγω των καιρικών συνθηκών, γεγονός που επιμηκύνει την τουριστική περίοδο.

Οι μονάδες χρόνιας αιμοκάθαρσης που  δημιουργήθηκαν σε διάφορες τουριστικές περιοχές της χώρας αποτελούν μια μεγάλη κατάκτηση. Οι νεφροπαθείς μπορούν πια να κάνουν διακοπές ενώ μέχρι πρότινος δεν μπορούσαν να απομακρυνθούν από τον τόπο κατοικίας τους. Εκτός από τους Έλληνες νεφροπαθείς, οι αιμοκαθαιρόμενοι φτάνουν σήμερα τους 7.800 - και οι ξένοι δεν διστάζουν πια να επιλέξουν την Ελλάδα για τις διακοπές τους, αφού μπορούν να εξυπηρετηθούν. Την ίδια στιγμή, ακόμη και μόνιμοι κάτοικοι των περιοχών όπου λειτουργούν τέτοιες ιδιωτικές μονάδες εξυπηρετούνται καλύτερα.

 

Πηγή: www.tanea.gr

 

Tags: αιμοκάθαρση ελλάδα, αιμοκάθαρση θεσσαλονίκη, αιμοκάθαρση χαλκιδική, διακοπές και αιμοκάθαρση, μονάδα αιμοκάθαρσης, κλινική αιμοκάθαρσης, νεφρολογική κλινική, νεφρολογικό κέντρο, διακοπές αιμοκάθαρσης